Diş eti hastalığı, biofilm denen ve içinde çok farklı ve çeşitli bakterilerin bulunduğu kronik enfeksiyonel bir hastalıktır.
Hastalığın birinci sebebi, yediğimiz besinlerin etkili temizleme yapılmaması sonucunda dişlerin yüzeylerinin ve aralarında birikmesiyle oluşan mikrobiyal dental plaktır
Dişeti hastalığı, her yaşta, fakat genellikle yetişkinlerde ortaya çıkar. Erken teşhis edildiği takdirde diş eti hastalığı önlenebilir, bu yüzden aşağıda ki semptomlardan birini fark ettiğinizde diş hekiminize gitmeniz faydanıza olacaktır:
Fırçalama yaparken ve ya durduk yere ağızdan kan gelmesi
Diş eti renginin pembe renkten kırmızı hatta mora doğru değişikliğe uğraması
Diş etlerinin şişmesi
Ağız kokusu
Dişlerin arasına yemek sıkışma hissiyatı
Diş taşı birikimde artma olması
Diş etlerinde kaşınma
Diş etlerinde çekilme
Dişlerin aralanması, yer değiştirmesi, sallanması…
Sürekli ağzınızda kötü tat
Dişeti hastalığının erken aşamaları, doğru bir şekilde diş fırçalama ve diş ipi kullanımı ile önlenebilir. İyi bir ağız bakımı, plakların birikmesini önlemeye yardımcı olur.
Diabetis Mellitus kan şekerinin kronik olarak yükselmesi ile birlikte insülün salgılanmasında ki bozuklukla beraber gelişen, karakterize bir rahatsızlıktır.
Kırmızı, şiş, kanayan diş etleri, diş kaybı, dişlerde sallanma, uzama, ayrılma, dişlerde sebepsiz hassasiyet, apse oluşumu, ağız kokusu, dişlerin etrafında çok miktarda plak ve diş taşı birikimi bu hastalığın göstergeleridir.
İmplant, eksik diş ve dişlerin fonksiyon ve estetiğini yeniden kazandırmak için, çene kemiğine yerleştirilen titanyum bir vidadır.
İmplantlar herkes için uygun olmayabilir. İyi bir genel sağlık durumu, sağlıklı diş etleri ve implantları desteklemek için çenede ki kemiğin yeterli olması gerekmektedir.